El Messies de Handel, a prop teu: Un concert virtual per a residencies i centres penitenciaris

Concert virtual per a residéncies i centres penitenciaris

El Messies de Handel, a prop teu: Un concert virtual per a residencies i centres penitenciaris

El proper divendres 18, l’Associació Messies Participatiu presentarà en 180 residències i centres socials, així com en tots els centres penitenciaris de Catalunya, un concert virtual preparat i pensat per a tots els col·lectius que han patit la situació de la covid i l’aïllament molt més que d’altres.

El concert conté una selecció de fragments d’El Messies de Handel, a partir de les imatges del concert participatiu que la nostra entitat va dur a terme el 23 de desembre de 2019 a l’Auditori de Barcelona i en el qual van intervenir 450 cantaires de l’Associació.

El Messies de Handel a prop teu

La proposta inclou la intervenció del musicòleg i divulgador musical Joan Vives, que d’una manera amena parla de Handel i dels diferents números de l’obra triats (els va seleccionar ell mateix en funció del seu contingut musical), que exemplifiquen i expliquen l’obra del compositor alemany.

El vídeo aporta també diferents imatges, cedides pels seus autors per a aquesta obra col·lectiva i solidària. En aquest sentit, tots els artistes que hi intervenen han estat d’acord a fer-ho d’una manera altruista i havent donat permís perquè s’hi pugui fer servir la seva imatge.

Per tal de desenvolupar aquest projecte, l’Associació va contactar amb diferents entitats que apleguen la majoria de residències i centres assistencials catalans, que han col·laborat amb nosaltres, no solament posant-nos en contacte amb els seus associats, sinó aportant-nos idees per pensar i treballar aquest concert posant el focus en els interessos i les necessitats d’aquests col·lectius. El mateix ha passat amb Institucions Penitenciàries.

L’Associació Messies Participatiu, a més dels diferents projectes musicals que desenvolupa al llarg de l’any, el més destacat dels quals és un concert participatiu d’El Messies de Handel als auditoris de Barcelona i Girona, tira endavant diferents projectes socials. L’any passat, uns quants cantaires de l’Associació van interpretar peces de l’oratori a l’interior de les presons.

Concert virtual per a residéncies i centres penitenciaris

Aquest any, l’entitat tenia previst fer el seu concert a l’Auditori amb els cantaires ocupant tota la platea, guardant la distància de seguretat, sense públic i amb retransmissió en streaming, però finalment es va haver de suspendre. Per això es va decidir desenvolupar diferents projectes, un dels quals és aquest concert virtual per apropar la música de Handel.

D’altra banda, s’han organitzat dos concerts presencials de format reduït amb solistes que en algun moment o altre han col·laborat amb l’entitat en els concerts participatius. El primer es va celebrar a Barcelona el passat dia 12, amb Víctor Jiménez, contratenor, Enric Martínez-Castignani, baríton, i Josep Surinyac, pianista, i s’estrenarà al canal de YouTube de l’Associació el proper dia 27. A Girona, l’Associació té previst fer un concert al Centre de Cultura el proper dia 27, amb la intervenció de Mireia Tarragó, soprano, David Alegret, tenor, i Cláudio Suzin, pianista.

Una tercera acció la desenvolupen els mateixos cantaires treballant en diferents números d’El Messies per dur a terme un concert virtual amb un bon nombre de veus.