‘EL MESSIES’ DE HANDEL PARTICIPATIU TORNA A BARCELONA I GIRONA SOTA LA DIRECCIÓ DE MIREIA BARRERA

Concerts del Messies Participatiu de Girona i Barcelona

‘EL MESSIES’ DE HANDEL PARTICIPATIU TORNA A BARCELONA I GIRONA SOTA LA DIRECCIÓ DE MIREIA BARRERA

Després d’una absència d’un any, motivada per la covid, l’Associació Messies Participatiu torna a organitzar els seus concerts del famós oratori de Handel per Nadal. Es tracta de dos concerts que tindran lloc els propers 21 de desembre a l’Auditori de Barcelona i 23 de desembre al de Girona, i en els quals participaran, respectivament, 400 i 150 cantaires de l’Associació. A l’escenari s’hi afegiran també 45 veus més del Cor Madrigal.

Aquest any hi ha dues novetats importants. Una, que per primera vegada, des que l’obra de Handel en format participatiu es fa a Barcelona, la direcció recau en una directora, la Mireia Barrera. (És el tercer any que l’Associació organitza el Participatiu; fins al 2017, durant 23 anys, ho va dur a terme una coneguda entitat financera). La segona novetat és que també per primer cop s’incorporen nens i nenes a l’oratori, que acompanyaran els cantaires en el moment d’interpretar el famós “Hallelujah”. Aquest acompanyament es farà, concretament, en el concert de Girona, en què participaran 23 nens i nenes del Cor Geriona Juvenil i dels GiroNins. Totes dues formacions han estat assajant els darrers dies la veu de soprano amb els seus directors, l’Imma Pascual i el Martí Ferrer. Els dies 4 i 5 de desembre s’afegiran per primera vegada als assajos amb els adults del cor.

 Les persones participants de l’Associació Messies Participatiu assagen des de finals del mes d’octubre durant els caps de setmana. Les primeres setmanes amb dos directors preparadors, l’Alfred Cañamero a Barcelona i el Martí Ferrer a Girona, i les següents sota la batuta de la directora titular d’aquest any, la Mireia Barrera. En total, hauran fet 45 hores d’assaig abans del concert.

Concerts del Messies Participatiu de Girona i Barcelona

 Els cantaires de l’Associació Messies Participatiu són de professions molt diverses, si bé el sector majoritari pertany a l’ensenyament, amb una nombrosa representació de professors i catedràtics d’universitat. Darrere venen metges, infermeres i funcionaris.

 Pel que fa a la procedència, en el cas del concert de Girona, els cantaires són d’aquesta ciutat i les comarques properes. En el cas de Barcelona, n’hi ha de tot Catalunya, si bé hi destaquen els procedents del Barcelonès, el Maresme, Osona, i el Vallès; hi ha un sector de cantaires que venen de Reus, Salou i Lleida.