EL MESSIES PARTICIPATIU, AJORNAT FINS AL 2021

Imatge del concert del Messies de Handel el passat desembre de 2019

EL MESSIES PARTICIPATIU, AJORNAT FINS AL 2021

L’Associació Messies Participatiu ha decidit ajornar fins al desembre del 2021 el concert que tenia previst realitzar el proper dia 21 de desembre a l’Auditori de Barcelona. La nova data serà el 21 de desembre de 2021 al mateix escenari i amb els mateixos artistes.

Malgrat que l’Associació feia més d’un any que treballava en aquest projecte amb idees imaginatives per poder compatibilitzar les mesures de seguretat amb una iniciativa d’aquest nivell, finalment, l’evolució de la pandèmia ens obliga a prendre aquesta decisió. Els concerts de l’Associació es fan sempre amb un gruix de cantaires important. Els dos últims anys van ser 450. Amb vista a mantenir la seguretat dels cantaires estava previst fer un concert ocupant tota la platea de l’Auditori, amb separació entre participants i mascareta. En absència de públic, la idea era fer una transmissió en streaming en obert. D’altra banda, pel que fa als assajos, també s’havia pensat dur-los a terme amb un nombre reduït de cantaires, que anirien canviant mentre la resta els seguiria també en streaming des de casa. Tot plegat, seguint la normativa del PROCICAT. Aquesta mena d’assajos implicaven un sobreesforç important per part dels cantaires i moltes més hores de dedicació per poder mantenir la qualitat musical que s’ha ofert any rere any. Fins i tot a mitjans de setembre es van fer audicions per triar els nous participants d’aquest any. Estava previst que els primers assajos es comencessin el 17 d’octubre a Girona i el dia 24 a Barcelona.

Imatge del concert del Messies de Handel el passat desembre de 2019

Hem d’afegir que l’Associació ha seguit molt de prop l’evolució del virus, els estudis epidemiològics que s’han fet i d’altres com el de la tipologia de mascaretes més adequades per als cantaires, i ha participat activament en alguns estudis.

Malgrat tot, l’evolució de la COVID-19 a Catalunya ens fa ser prudents i traslladar tot el projecte al 2021. És el segón participatiu ajornat, ja que per a la primavera teníem previst fer un concert amb el Gloria de Vivaldi i el Te Deum de Charpentier, ara passat al maig del 2021.

Des de l’Associació, volem agrair la complicitat de tots els qui han estat al nostre costat. Des de l’Auditori de Barcelona fins a la directora Mireia Barrera, passant pels directors preparadors, Alfred Cañamero i Martí Farré, i tots els artistes. I, per descomptat, volem donar les gràcies a tots els cantaires, disposats a fer un treball dur perquè per Nadal poguéssim mantenir aquest oratori de Handel, en un moment en què la pandèmia ens té tan orfes de cultura, de la qual no podem ni volem prescindir.

Mireia Barrera

De tota manera, durant els propers dies anirem anunciant altres projectes que ja estàvem desenvolupant i que no queden aturats. Com el de portar El Messies a les residències, que tant han patit la COVID-19, amb activitats no presencials però preparades per l’Associació perquè els residents puguin gaudir de la música. En aquest moment hi ha 80 residències interessades en el nostre projecte.