Èxit de la ruta Pau Casals

Èxit de la ruta Pau Casals

El passat 4 de maig un grup de quaranta-cinc socis va gaudir d’un dia al voltant de Pau Casals.

Van recórrer els carrers del Vendrell acompanyats per la Carlota Baldris, una de les impulsores de l’Escola Municipal de Música de la qual fou també directora durant diversos anys. L’Escola vol garantir la formació musical tant a les persones que pretenen fer de la música un bé cultural, com a aquelles que volen ser professionals. Conèixer-la va ser interessant.

El grup va visitar també la casa nadiua de Pau Casals on una entusiasta guia va parlar de la vida del mestre i la seva família. A la planta baixa de l’estret edifici de dues plantes es pot seguir tota la vida del music. En destaquen dos instruments: la carbasseta i una gralla.

Una visita a l’església, de la mà de l’organista Jonatan Carbó, ens va portar a conèixer-ne l’orgue. El músic ens va explicar el funcionament de l’instrument i les característiques particulars de l’orgue de l’església del Vendrell. Ens va il·lustrar interpretant algunes peces. Per acabar i com a detall per als cantaires d’El Messies, va interpretar el conegut Al·leluia.

Després de dinar, el grup va acabar a la casa de Pau Casals, situada a la platja de Sant Salvador, on ens vam submergir encara més en la vida de Casals i les seves dues grans ensenyes: la pau i Catalunya. A més de la música, és clar. Als jardins de la casa, Francesc Minguella ens va oferir un concert de cel·lo que, acompanyat d’una bona copa de cava i l’aire suau d’un magnífic dia de primavera, va ser el punt final d’una sortida molt enriquidora.