PREMIS CLAVÉ PER A LA NOSTRA ASSOCIACIÓ

PREMIS CLAVÉ PER A LA NOSTRA ASSOCIACIÓ

El passat dia 23 de febrer es van lliurar els premis Josep Anselm Clavé de Cant Coral 2018, atorgats per la Federació de Cors Clavé.

L’Associació Messies Participatiu  va rebre un dels guardons d’aquest any, en concret el Premi a la Transformació Social. A la valoració del jurat es deia que es concedia “per demostrar la vigència del lema claverià uniu-vos i sereu forts, en un cas d’empoderament civil. Un exemple d’autogestió de la societat civil per al manteniment d’activitats en les que es creu malgrat perdre el finançament i gestió que fins un moment i durant 23 anys havien fet possible el tradicional Messies Participatiu de Handel a Barcelona.”

La cerimònia, a la seu de La Salle de Gràcia, es va desenvolupar en el marc de la Convenció de Cant Coral a Catalunya que organitza el Moviment Coral Català.

En nom de l’associació va rebre el Premi la presidenta Olga Supervia, qui va destacar en el seu parlament l’honor que representava rebre un premi d’una associació hereva de l’esperit de Clavé i va explicar els fonaments i la gènesi  de l’associació Messies Participatiu. “Ara fa un any no ens podíem imaginar no només que el faríem a Barcelona, sinó que el portaríem a altres ciutats de Cataluya”, va assegurar tot afegint que L’ésser humà no sap del que és capaç de fer fins que no te oportunitat de fer-ho. Ara l’associació és una realitat disposada a tirar endavant tossudament  els seus projectes i de col·laborar amb altres entitats com ara vosaltres perquè la música ens uneix i perquè units ho podem tot”

 

Altres premiats foren

Bernat Vivancos i Farràs (trajectòria persona);

Societat Coral Amics de la Unió (Granollers) Trajectòria (institució

Els improperis de Frederic Mompou (Coral Sant Jordi) Recuperació patrimonial

42è Congrés Internacional de Pueri Cantores de Barcelona (Federació Catalan de Pueri Cantores) Internacionalització

Dona (‘m) VEU (Cor Euridice) Innovació

Tròia, una veritable odissea (Cor de Teatre) Producció: 

Missa Sagrada Família (Josep Vila i Casañas) Obra coral: 

Ripollet (Ajuntament de Ripollet i Societat Coral “El Vallès.  Publicació.

Tornaveus Polifonia Tradicional Catalana  Enregistrament:

DECRET 224/2018 pel qual es crea el títol de tècnic o tècnica superior en Tècniques de Direcció Coral (Departament d’Ensenyament) Ensenyament: 

Assaig General (Catalunya Música) Comunicació:

Joan Magrané Figuera (1988) Compositor revelació