Telemann 2019

EL DIRECTOR
Alfred Cañamero

 

Va rebre els seus primers estudis musicals a l’Escolania de Montserrat. Després els continuà amb Manuel Oltra, Benet Casablancas, Josep Soler, Enric Ribó, Pierre Cao, Johan Duijck, Laszlo Heltay, Eric Ericson i Antoni Ros Marbà, i va obtenir el Premi d’Honor de direcció d’orquestra.
Actualment és el director titular de la Coral Mixta d’Igualada i director del CordHomes d’Osona.

Ha estat director de moltes formacions com la Coral Càrmina de Barcelona i el Coro de la Sociedad Musical de Sevilla, entre d’altres.Ha estat convidat per la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, la Banda Municipal de Barcelona, la Coral Polifònica de Puig-reig, l’Orquestra de Cambra de Granollers, la Camerata Gramenet, l’Orquestra de Cambra Gonçal Comellas, l’Orquestra Arcambra, La Orquesta Barroca del Conservatorio de Granada, l’Orquestra Simfònica de Vallès, la Real Orquesta Sinfónica de Sevilla i l’Orquestra de Cambra Terrassa 48.

Ha realitzat enregistraments, entre els que cal destacar l’opera Toscade Puccini, L’alta naixença del Rei en Jaumede Gerhard, Jesu meine Freudede Bach, O sing unto the Lordde Purcell, un disc de sardanes clàssiques per a Cobla i un altre amb música del segle XX per a cobla, amb obres de Guinovart, Oltra i Montsalvatge, amb la Principal del Llobregat.

ELS SOLISTES
Ulrike Haller, soprano

 

Nascuda a Meran (Tirol del Sud), inicia els estudis musicals a la seva ciutat natal i posteriorment a la Universitat de Música i Art Dramàtic de Viena, on cursa estudis de piano i cant. Es gradua el 2002 amb les màximes qualificacions. Ha actuat a Àustria, Suïssa i Itàlia i ha estat membre i solista del Wiener Kammerchor i l’Arnold Schoenberg Chor. Amplia els estudis a Barcelona amb Mª Dolors Aldea, Àngel Soler, Marta Pujol i Francisco Poyato. Rep consells d’Ana Luisa Chova, José van Dam, Wolfgang Holzmair, Kurt Widmer, Wolfram Rieger i treballa regularment amb els pianistes Mark Hastings i Marco Evangelisti. L’any 2015 guanya el Premi Extraordinari del Conservatori Superior del Liceu i el Primer Premi del curs de Lied de Joventuts Musicals d’Espanya.

Ha actuat com a solista acompanyada per l’OBC, Orquestra Simfònica del Vallès, Orquesta Ciudad de Granada i Orquesta Sinfónica de Castilla y León, entre d’altres, en algunes de les sales més prestigioses del país amb obres com el Rèquiem de Brahms, Carmina Burana, la Missa en do menorde Mozart, el Dixit Dominus i el Messies de Haendel, cantates de Bach o Les Illuminations de Britten. També ha ofert recitals de lied acompanyada pels pianistes Josep Buforn i Josep Surinyac i ha enregistrat diversos CDs i per a Catalunya Música.

Jordi Casanova, tenor

 

Nascut a Reus, inicia els estudis de violí i solfeig amb Maria Massià i Carbonell. Posteriorment emprèn la carrera de cant al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, sota el mestratge de Myriam Francheri i Manuel Garcia Morante. Obté el titol superior de Cant al Conservatori del Liceu. Amplia llur formació amb la soprano Carme Bustamante. També ha treballat amb Cindee Sunner i Kurt Widmer. Llicenciat en Musicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Ha interpretat nombroses òperes de Donizetti, Mozart, Rossini y Haydn, entre daltres. Ha cantat també les principals obres d’oratori de Bach, Haendel, Vivaldi, Beethoven, Mozart i Haydn; així com d’un gran nombre d’autors catalans i hispànics del període barroc i clàssic.

Col·labora assíduament amb el guitarrista Jaume Torrent, interpretant els cicles de lied de F. Schubert i amb programes de música de compositors catalans i espanyols.

Ha actuat en els principals teatres i sales de concert de Catalunya i Espanya, i també ho ha fet a Alemania, França, Andorra, Itàlia i Israel.

Va ser professor i director del Magistreri Musical de la Universitat Ramon Llull-Blanquerna. Professor de cant a Amics de la Unió de Granollers, on desenvolupa el projecte pedagògic Aula d’Òpera.

Joan Garcia-Gomà, baríton

 

Va començar la formació musical amb Mª Teresa Boix i va entrar a l’Escolania-Coral de Sant Agustí de Sabadell, on també va estudiar violí. Ha rebut classes de cant de Roberto Accurso, Francesca Roig, Raquel Pierotti, Natalia Gavrilan, Josep Pieres i Mª Teresa Boix. Ha participat a master classes de Montserrat Caballé, Jaume Aragall, Isabel Penagos, Carlos Chausson, Stephan MacLeod, Miquel Ortega, Joan Ferrer i Àngels Civit. Va estudiar al Barcelona Opera Studio i a l’escola dels Amics de l’Òpera de Sabadell i ha participat a la III Acadèmia de Professionalització de Jordi Savall.

Ha interpretat diferents papers en nombroses òperes i operetes i també ha cantat els papers principals de moltes sarsueles. Ha fet de solista del Messies de Haendel, la Passió segons Sant Mateu de Bach, Carmina Burana d’Orff, l’Oratori de Nadalde Saint-Saëns, la Petite messe solennelle de Rossini, el Rèquiem de Fauré, el Stabat Mater de Haydn i el Via Crucis de Liszt, entre d’altres.

El 2016 va guanyar el premi “Orgues de Ponent i del Pirineu” al Concurs Germans Pla de Balaguer i la gala-concert Penyafort 2016. Va ser guardonat al CIM de Les Corts 2013, al concurs Primavera Lírica 2013 i 2011 de Premià de Mar i al VI Curs Internacional de Cant de Sant Cugat del Vallès i va guanyar el 3r premi al Concurs Mirabent Magrans 2012, el 3r premi masculí al Concurs Internacional de Cant de Logroño 2011 i el Concurs Mirna Lacambra 2010.

Arnau Farré, orgue

 

Nascut a Reus, va començar a aprendre solfa amb Adelaida Ibàñez. Als deu anys va ingressar a l’Escolania de Montserrat on, entre altres guanys, va iniciar-se en l’estudi de l’orgue sota el mestratge cordial de Ramon Oranies. Acabada l’etapa montserratina, prosseguí la carrera organística amb el professor Josep M. Mas Bonet.

S’ha prodigat sobretot com a organista acompanyant. Col·labora regularment amb el Cor Vivaldi (Petits Cantors de Catalunya), amb qui ha actuat en concerts arreu del país i a l’estranger (França, Itàlia, Estats Units, Argentina) i en diversos enregistraments.

És llicenciat en Història de l’art i Musicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Actualment treballa a l’editorial Tritó de Barcelona i és professor a l’Escola Municipal de Música “Can Roig i Torres” de Santa Coloma de Gramenet.

L’ORQUESTRA
Orquestra de Cambra Terrassa 48

 

Aquesta formació estable especialitzada en el repertori per a cordes fundada l’any 2000 combina en els seus programes la investigació i la proximitat i ha realitzat concerts per Catalunya i l’estat espanyol, ha col·laborat en importants produccions simfonicocorals i ha fet enregistraments discogràfics. Destaquen col·laboracions amb directors com Laszlo Heltay, Josep Vila, Mireia Barrera, Xavier Puig, Michael Thomas, Barry Sargent, Gonçal Comellas o Pep Prats i amb solistes com Mireia Pintó, Gerard Claret, Jordi Domènech, Daniel Ligorio, Vladislav Bronevetzky, Maria Hinojosa, Ashan Pillai, Alba Ventura, Joaquín Palomares, Isabel Monar, Ara Malikian, Claudi Arimany, Darko Brlek o Kai Gleusteen.

L’orquestra ha realitzat primeres audicions a Catalunya de nombroses obres per a aquesta formació, entre les quals l’estrena continental de The Passion of Maryde Howard Blake, dirigida pel compositor, així com estrenes d’obres d’autors catalans com A. Guinovart, M. Caselles, J. Cornudella, T. Peire, A. Puig, F. Cruixent, J. Ll. Guzmán o C. Cases i primers enregistraments d’obres de R. Lamote de Grignon, Joan Manén i Manuel Oltra. També ha creat espectacles multidisciplinaris com Carmen, de Shchedrin, Giovanni S.E.i Gudbranstal, les històries de Peer Gynto la coproducció Remena Nena,amb Arnau Tordera i Jordi Domènech, i ha col·laborat amb cantants com Pep Sala a Una nit amb orquestrai Sisa a Arriba una cançó, i amb formacions jazzístiques com el Manel Camp Trio i Carles Cases, amb qui estrenen Araguaia.

L’OCT48 té el suport de l’Ajuntament de Terrassa, la Diputació de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya.

CORS D’ESCENARI
Coral Mixta d’Igualada

 

“La Mixta” va néixer l’any 1955 i després del seu fundador, el mestre Joan Just, ha tingut com a directors Joan Montaner, Gaspar Vilarrúbias, Clara Vilarrúbias, Poiré Vallvé, Mireia Barrera, Francesc Rovira, Montserrat Ríos i Lluís Vilamajó. Des del 1995 el seu director és Alfred Cañamero.

El repertori que ha treballat és extens i comprèn des d’obres del Renaixement fins a autors contemporanis, a més de cançons tradicionals i populars de Catalunya i d’arreu. Algunes de les obres que ha treballat són la Missa a 5 veusde Joan Cererols, el Magnificatde Bach, el Rèquiemde José Mª Azurmendi,Music for the Funeral of Queen Mary de Purcell, A Ceremony of Carols de Britten, la Missasolemne de Santa Cecíliade Gounod, Totentanzd’Hugo Distler, l’òpera Dido i Eneesde Purcell, el motet Jesu, meine Freude,de Bach, els madrigals del llibre segon de Monteverdi, el Rèquiemde Mozart i el Rèquiemde Fauré, així com la Passió segons Sant Joande Bach, Un rèquiem alemanyde Brahms, el Stabat Mater de Haydn, el Rèquiemde Gounod i el Rèquiem de Cimarosa.

Ha col·laborat amb l’Orquestra Simfònica del Vallès, l’Orquestra de Cambra Terrassa 48 i l’Orquestra de Cambra de Granollers, entre d’altres, sota les batutes de Jordi Mora, Valentí Miserachs i Xavier Puig.

Coral Canigó, Vic

 

La Coral Canigó va néixer l’any 1963. Des de 1991 Xavier Solà n’és el director. El 2013 la Coral Canigó va celebrar el seu 50è aniversari, que va culminar amb la interpretació dels Motets de J. S. Bach.

Entre les obres interpretades destaquem els Magnificat de Buxtehude i d’Aguilera d’Heredia, els Motets i el Magnificat de Vic Nees, i el Magnificat i la Berliner Messe d’Arvo Pärt. També ha programat obres poc difoses d’autors consagrats com el Misericordias Domini i les Vesperae de Dominica de W. A. Mozart, la Passió Segons Sant Mateu de T.L. de Victoria, l’Himne d’Advent de Z. Kodály, la Missa Choralis de F. Listz, la Ceremony of Carols i Christ’s Nativity de B. Britten o From the Bavarian Highlands d’E. Elgar, al costat d’un repertori més conegut, com el Magnificat de J. S. Bach o els Valsos Amorosos de J. Brahms .

Juntament amb altres formacions corals, ha interpretat la Passió segons Sant Joan de J. S. Bach, el Pessebre de Pau Casals, el Messies de G. F. Haendel, la Creació de J. Haydn, l’Orfeo de C. Monteverdi, el Gloria d’A. Vivaldi, , el Requiem de W. A. Mozart i Carmina Burana, de C. Orff. Els autors catalans, però, han tingut una presència notable en el repertori de la coral. D’una banda s’han interpretat peces d’autors antics com Mateu Fletxa el Vell, Antoni Soler o Joan Cererols, fins a compositors del s. XX.